Hoe draag jij als medewerker bij aan een sociaal veilige werkomgeving binnen jouw team of afdeling en hoe voer je het gesprek hierover met je collega? Hoe kaart je gevoelens van onveiligheid of ongewenst gedrag het beste aan bij je leidinggevende dan wel bij andere meldplekken binnen het ziekenhuis? Welke protocollen en gedragscodes zijn aanwezig binnen jouw ziekenhuis zodat je weet wat je moet doen wanneer onveilige of grensoverschrijdende situaties plaatsvinden?
Een sociaal veilige en inclusieve werkomgeving is essentieel om als medewerker met plezier naar je werk te gaan, verbetert de patiëntenzorg in een ziekenhuis en versterkt de onderlinge collegialiteit. In de ziekenhuisomgeving staan medewerkers vaak onder druk, Er wordt hard en lang gewerkt en ook nog vaak ‘s nachts, in weekenden en tijdens feestdagen. Hoe kun je in zo’n hectische en veeleisende omgeving toch aandacht hebben voor en bijdragen aan een sociaal veilige en inclusieve werkplek? En welk gesprek voer je met je teamleden of leidinggevende in onveilige of zelfs grensoverschrijdende situaties?
Hiervoor bieden we de masterclass ‘sociale veiligheid’.
Voor wie is de masterclass sociale veiligheid interessant?
Deze training is bedoeld voor alle medewerkers die bezig zijn met het thema sociale veiligheid. Dit kan zijn vanuit eigen ervaringen van onveiligheid dan wel vanuit een wens om sociale veiligheid binnen het eigen team of de afdeling te versterken.
De voorbereidingen voor dit project zijn in volle gang. Meer informatie over de inhoud en opzet van deze masterclasses volgt in de loop van aankomende maanden.
Wil jij graag meer weten? Volg ons op LinkedIn, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of houdt deze pagina in de gaten voor updates.